© Baykuş Haber

Konteyner kentte hüzünlü Kurban Bayramı

DEPREMİN VURDUĞU HATAY’DA, YAKUTİYE BELEDİYESİ KONTEYNER KENTİNDE , 2 ADET KURBANLIK BOĞA VATANDAŞLARIN MERAKLI BAKIŞLARI ARASINDA KESİLDİ.

Hatay'da depremin etkisiyle buruk bir şekilde geçen Kurban Bayramı'nda, vatandaşların bayram özlemini biraz olsun gidermek isteyen Erzurum Yakutiye Belediyesi, 2 kurbanlık boğanın kesimini gerçekleştirdi. Depremin en büyük yıkımının yaşandığı Hatay'ın Antakya ilçesinde bayram buruk bir atmosferde geçiyor. Ancak, Yakutiye Belediyesi, bu burukluğa bir nebze olsun çare olmak amacıyla kurban kesimini gerçekleştirdi. Yakutiye Belediyesi Geçici Barınma Merkezi'nde 2 adet kurbanlık boğanın kesiminin ardından, kurban payları barınma merkezindeki 120 konteynerde yaşayan vatandaşlara dağıtılacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bu özel günde Yakutiye Belediyesi Geçici Barınma Merkezi'ni ziyaret ederek vatandaşların bayramını kutladı. Bakan Koca, çocukları da unutmayarak oyuncaklar dağıttı.

Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, kurban kesiminin ardından bayramlarını pilav ve haşlama eşliğinde barınma merkezindeki sakinlerle kutlayacaklarını belirtti. Ancak, depremin etkisi hala sürdüğü için bayramın buruk geçtiğine dikkat çekti.

Depremzedelerden Emel Kaya, deprem nedeniyle bayramlarının buruk olduğunu ve çok sayıda akrabalarını kaybettiklerini ifade ederek üzgün olduklarını belirtti.

Benzer şekilde, mutlu bir bayram geçiremediklerini dile getiren Fatmanur Karagöz, geçmiş bayramların daha güzel olduğunu ve bu yıl bayramın hüzünlü olduğunu söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER