© Baykuş Haber

Konteyner kentteki çocukların pamuk şekercisi oldu

KAHRAMANMARAŞ’TA KONTEYNER KENTTEKİ DEPREMZEDE KADIN, HER AKŞAM ALDIĞI ONLARCA PAMUK ŞEKERİ DEPREMZEDE ÇOCUKLARA DAĞITIYOR

Kahramanmaraş'ta depremzedesi olarak yaşayan Nazife Çayır, konteyner kentteki çocukların moral bulması için her akşam onlarca pamuk şekeri dağıtıyor. Kendi imkanlarıyla aldığı pamuk şekerleri çocuklara ulaştıran Nazife Çayır, depremin psikolojik etkilerini hafifletmeye çalışıyor.

Çayır, bu inisiyatifiyle ilgili şunları söyledi: "Burada hepimiz depremzedesiyiz ve çocukları biraz olsun sevindirmek adına kendi cebimden harcayıp aldığım pamuk şekerleri çocuklara dağıtıyorum. Ben bana gelen yardımlardan da ekliyorum, bu şekilde onları mutlu etmeye çalışıyorum. Bizim bu etapta çok fazla etkinlik olmadığı için kendi imkanlarımla farklı etkinlikler yapıyorum. Birçoğunun zorlu bir deprem deneyimi var ve bu aktivitelerin onların psikolojik durumlarını rahatlatmasını umuyorum."

Depremzede çocuklar da bu jest karşısında teşekkürlerini dile getirdi. Rabia Çokyiğit, "Burada pamuk şeker dağıtıyorlar, ona çok teşekkür ederiz. Biz bir depremzedeyiz ve aklımızda deprem kaldı. Bu gibi etkinlikler çok güzel." dedi. Ömer Akpınar ise, "Teşekkür ederiz pamuk şeker dağıttıkları için. Bizi çok mutlu ediyorlar, Allah'ta kendilerini mutlu etsin." şeklinde duygularını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER