© Baykuş Haber

Kontrolden çıkan minibüs karşı şeride geçip araçlara çarptı: 1 ölü, 5 yaralı

KONYA’DA TAKİP MESAFESİNİ DÜŞÜREN VE ANİ FREN SONRASI SÜRÜCÜSÜNÜN DİREKSİYON HAKİMİYETİNİ KAYBETTİĞİ MİNİBÜSÜN KARŞI ŞERİDE GEÇEREK 2 ARACIN ÜZERİNE DÜŞME ANI ELEKTRONİK DENETLEME SİSTEMİ (EDS) KAMERALARINA SANİYE SANİYE YANSIDI.

Konya'da yaşanan trajik bir kaza, takip mesafesinin azaltılması ve ani bir fren sonrası meydana geldi. Minibüsün sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek karşı şeride geçti ve 2 araca çarptı. Kazada bir kişi hayatını kaybederken, 5 kişi yaralandı.

Kaza, Konya'nın Selçuklu ilçesinde Bedir Mahallesi Yeni İstanbul Caddesi üzerinde gerçekleşti. Otogar istikametinden şehir merkezi istikametine giden minibüsün sürücüsü, direksiyon kontrolünü yitirerek karşı şeride geçti ve 2 araca çarptı. Olay, Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Kazada maalesef 58 yaşındaki Fidan Uz hayatını kaybederken, araçta sıkışan bir kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yaralanan 5 kişi ise hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza nedeniyle trafik bir süre aksamış olsa da, araçların kaldırılmasıyla normale döndü.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. Bu tür kazalar, trafik kurallarına uymamanın ve takip mesafesinin korunmamasının sonucu olarak meydana gelmektedir. Trafikte dikkat ve kurallara uyum her zaman büyük önem taşır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER