© Baykuş Haber

Kontrolden çıkan tır yan yattı: Kimyasal madde yola saçıldı

KOCAELİ’NİN DİLOVASI İLÇESİNDE KONTROLDEN ÇIKAN KİMYASAL YÜKLÜ TIR DEVRİLDİ. KAZADA SÜRÜCÜNÜN BURNU BİLE KANAMAZKEN, YOLA SIZAN KİMYASAL MADDE İTFAİYE EKİPLERİNCE TEMİZLENDİ.

Dilovası ilçesinde meydana gelen kazada kimyasal yüklü tırın devrilmesi sonucunda sürücü kıl payı kurtulurken, yola saçılan kimyasal madde itfaiye ekipleri tarafından temizlendi.

Olay, Tavşanlı mevkii liman kavşağı Kuzey Marmara Otoyolu bağlantısında gerçekleşti. 41 VA 396 plakalı kimyasal yüklü tırın sürücüsü, direksiyon hakimiyetini kaybederek kaza yaptı ve tır devrildi. Kazada şans eseri sürücü A.Z. yaralanmadan kurtuldu. Ancak tırın dorsesi hasar gördü ve yola taşıdığı kimyasal madde döküldü.

Kaza, çevredeki vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aramasıyla hızla fark edildi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, kimyasal olaylara müdahale aracı, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kimyasal maddenin yola yayılması nedeniyle yol trafiğe kapatıldı. İtfaiye ekipleri, kimyasal maddeyi temizlemek için özveriyle çalıştı.

Kimyasal maddenin temizlenmesinin ardından trafik kontrollü bir şekilde normale döndü. Jandarma ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı. Herhangi bir can kaybının yaşanmaması olumlu bir gelişme olarak kaydedildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER