© Baykuş Haber

Konya polisinden tefeci çetesine operasyon

KONYA'DA PARAYA İHTİYACI OLANLARA FAİZLE SENET KARŞILIĞINDA PARA VEREREK TEFECİLİK YAPAN ÇETEYE YÖNELİK KONYA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAÇAKÇILIK VE ORGANİZE SUÇLARLA MÜCADELE (KOM) ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN OPERASYONDA 8 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINIRKEN, ÇOK SAYIDA SENET VE ALACAK VERECEK DEFTERLERİ ELE GEÇİRİLDİ.

Konya'da faizle senet karşılığında para vererek tefecilik yaptığı tespit edilen bir çeteye yönelik operasyon düzenlendi. Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilere ait 7 ev, 2 iş yeri ve 2 araçta yapılan aramalarda, 46 senet, alacak-verecek isimlerinin yazılı olduğu not defterleri, 7 tabanca, 2 pompalı tüfek, 165 fişek ve 43 sentetik uyuşturucu hap ele geçirildi.

Paraya ihtiyacı olanlara faizle senet karşılığında para vererek tefecilik yaptıkları tespit edilen çete üyeleri, çevrelerine saldıkları tehdit ve hakaret gibi eylemlerle korku yayarak insanları mağdur ediyorlardı. Operasyon sonucunda gözaltına alınan 8 şüpheli, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER