© Baykuş Haber

Konya Şeker sektörel sıralamada Türkiyede 27., Konyada 1. sırada

TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ (TİM) TARAFINDAN HER YIL GERÇEKLEŞTİRİLEN “İLK 1000 İHRACATÇI” ARAŞTIRMASI RAPORU YAYINLANDI. KONYA ŞEKER, SEKTÖREL SIRALAMADA LİSTEDE TÜRKİYE’DE 27., KONYA’DA 1. OLDU.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından her yıl düzenlenen "İlk 1000 İhracatçı" Araştırması'nın sonuçları açıklandı. Konya Şeker, sektörel sıralamada Türkiye genelinde 27. sırada yer alarak büyük bir başarı elde etti ve aynı zamanda Konya'da birinci oldu.

"İlk 1000 İhracatçı" araştırmasına göre, Türkiye genelinde ihracat gücüyle dikkat çeken Konya Şeker Anonim Şirketi, Konya'da sektöründe birinci sırada yer aldı. Türkiye geneli ihracat sıralamasında ise Konya Şeker, bir önceki yıla göre ihracat rakamını yüzde 10.2 artırarak 93 milyon 546 bin dolarlık bir rakamla 319. sıraya yükseldi.

Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (PANKOBİRLİK) Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Konya Şeker'in Torku markasıyla birçok ülkeye ihracat yaptığını ve 2022'de yüzde 10'dan fazla bir ihracat artışı sağladığını belirtti. Ayrıca, firma olarak 2023 hedeflerinin kaliteli ve güvenilir ürünlerle ihracatı artırmak olduğunu vurguladı ve önümüzdeki 5 yıl içinde 300-400 milyon dolarlık bir ihracat hedeflediklerini ifade etti.

Erkoyuncu ayrıca Torku markasının yurt dışında da büyük ilgi gördüğünü ve kalitelerine olan güvenin bu talebi artırdığını sözlerine ekledi. Torku'nun yurt içi ve yurt dışında tercih edilen güvenilir bir gıda markası olduğunu belirtti ve Torku'nun pancar şekeri ve katkısız ürünlerle iç ve dış pazarlar için üretimlerine devam ettiğini dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER