© Baykuş Haber

Konya’daki antik kentte 800 yıllık sunak bulundu

Enes GEYİK/ANKARA, (DHA)- KONYA’nın Karatay ilçesindeki Savatra Antik Kenti’nde, 1800 yıllık olduğu değerlendirilen zafer çelengi, asker ve sancak kabartmalı sunak ortaya çıkarıldı.

Konya'nın Karatay ilçesinde bulunan Savatra Antik Kenti'nde, yaklaşık 1800 yıl öncesine tarihlenen önemli bir tarihi eser keşfedildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Kazılar ve Araştırmalar Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Savatra Antik Kenti'nde gerçekleştirilen kazılarda, MS 2-3. yüzyıla ait olduğu değerlendirilen bir sunağın ortaya çıkarıldığı belirtildi.

Bu tarihi sunağın özel ve nadir bir eser olduğu vurgulanırken, sunağın üzerinde zafer çelengi, asker ve sancak kabartmalarının bulunduğu ifade edildi. Kazılar, Selçuk Üniversitesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarımı Bölümü Doç. Dr. Öğretim Üyesi İlker Işık başkanlığında yürütüldü.

Sunağın keşfi sonrasında yapılacak onarım çalışmalarının ardından bu eşsiz eserin Konya Arkeoloji Müzesi'nde sergileneceği belirtildi. Savatra Antik Kenti'nde bulunan bu tarihi eser, bölgenin zengin tarihi geçmişi hakkında daha fazla bilgi sunabilecek önemli bir bulgu olarak kabul ediliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER