© Baykuş Haber

Konyalı sanayicilere Kuzey Makedonya pazarı anlatıldı

KONYA SANAYİ ODASI (KSO) VE KUZEY MAKEDONYA CUMHURİYETİ ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ TARAFINDAN, “KONYA-KUZEY MAKEDONYA YATIRIM, EKONOMİ VE İŞ BİRLİĞİ TOPLANTISI” GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Konya Sanayi Odası (KSO) ve Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen "Konya-Kuzey Makedonya Yatırım, Ekonomi ve İş birliği Toplantısı"nda, iki ülke arasındaki ticari iş birliğinin artırılması gerekliliği vurgulandı.

Toplantının ev sahipliğini yapan KSO Yönetim Kurulu Üyesi Celalettin Yılmaz, Konya'nın yatırım ve üretim potansiyelini anlattı. Konya'nın Türkiye'nin önde gelen sanayi üretim merkezlerinden biri olduğunu belirten Yılmaz, yıllık 3 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiğini ifade etti. Ancak Kuzey Makedonya ile olan ticaret hacminin istenilen düzeyde olmadığını dile getirdi. Geçen yıl sadece 12 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirildiğini belirten Yılmaz, bu rakamın artırılması gerektiğini söyledi ve iki ülke arasındaki tarihi ve kültürel bağların ticarete daha fazla yansıtılması gerektiğini ifade etti.

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Jovan Manasijevski ise Türk şirketlerinin Kuzey Makedonya'daki varlığının önemini vurgulayarak, Türkiye'nin Kuzey Makedonya'nın en büyük 8. ortağı olduğunu belirtti. İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin önemine değinen Büyükelçi Manasijevski, Türk iş insanlarını Kuzey Makedonya'daki fırsatları değerlendirmeye davet etti.

Kuzey Makedonya Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Danışmanı Susana Tuneva ise ülkelerinin yabancı yatırımcılara sağladığı teşvikleri ve iş yapma kolaylıklarını anlattı. Kuzey Makedonya'nın yatırımcılar için cazip fırsatlar sunduğunu ve iş yapma kolaylığı sıralamasında dünya genelinde 17. sırada yer aldığını belirtti. Ülkede makine ve otomotiv endüstrisi, tıbbi cihazlar ve ilaçlar, tarım ve gıda işleme, enerji, tekstil ve giyim, turizm, gayrimenkul ve altyapı ile finans sektörlerinin fırsatlarla dolu olduğuna dikkat çekti.

Toplantıda katılımcıların soruları da cevaplandırıldı. İki ülke arasındaki iş birliğinin artırılması ve ticaret hacminin büyütülmesi için çeşitli adımların atılması planlanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER