© Baykuş Haber

Körfez turistinin Türkiye ilgisi sürüyor

TÜRKİYE OTELCİLER BİRLİĞİ (TÜROB), DUBAİ’DE KISA BİR SÜRE ÖNCE GERÇEKLEŞTİRİLEN ORTADOĞU’NUN EN ÖNEMLİ TURİZM ORGANİZASYONU ATM TURİZM FUARI SONRASINDA BİR SONUÇ RAPORU HAZIRLADI.

Türkiye, Ortadoğu ve Körfez bölgesinden bu yıl yüzde 20 artışla 6 milyon turisti ağırlamayı hedefliyor. Türk turizminin önemli bir lokomotif pazarı haline gelen bu bölge, turizm açısından istikrarlı bir büyüme sergiliyor. 2023 yılında Türkiye'nin toplam turist sayısının 60 milyon ve gelirinin 56 milyar dolar olması hedeflenirken, Ortadoğu ve Körfez bölgesinden gelen turist sayısında artışın devam etmesi bekleniyor.

TÜROB Başkanı Müberra Eresin, bu bölgeden gelen talebin özellikle haziran ayının ikinci haftasında artmasını beklediklerini belirtti. Okulların tatile girmesiyle birlikte turist talebinin güçleneceğini ifade eden Eresin, bölgeden bu yıl yüzde 20 civarında artış beklediklerini söyledi.

Özellikle İstanbul, Bursa, Yalova, Sakarya, Bolu, Trabzon, Antalya, Muğla gibi illerin bu artıştan önemli ölçüde pay alması bekleniyor. Ayrıca sağlık, wellness, kaplıca, estetik ve tedavi gibi alanlarda Türkiye'ye gelen turist sayısında da artış potansiyeli bulunuyor.

Rapor, İstanbul'un lüks konaklama tesislerinin fazlalığı ve lüks alışveriş imkanları nedeniyle Arap turistlerin ilk tercihi olduğunu gösteriyor. Bölgedeki expat (yabancı çalışan) sayısı da göz önüne alınarak çalışmaların yapılmasının faydalı olabileceği belirtiliyor.

Son olarak, Körfez ülkeleri ile atılan siyasi adımların turizme olumlu etki yapması bekleniyor. Ekonomik gelişmeler, hızlı ulaşım imkanları, vizesiz seyahat olanakları ve artan kişisel gelir gibi faktörler, Arap turistlerin yurtdışı seyahatlerine olan ilgisini artırıyor. Bu nedenle, Türkiye'nin bu bölgeye yönelik turizm çabalarının devam etmesi önem taşıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER