© Baykuş Haber

Körfezde hayvancılığa 242 bin TLlik destek

KÖRFEZ'DE "ÜRETİM SİZDEN, AŞI VE KÜPE BİZDEN PROJESİ" ÇERÇEVESİNDE İMZALAR ATILDI. KOCAELİ'DE TEK OLAN PROJE ÇERÇEVESİNDE KÜPE VE AŞI BEDELİ OLAN 242 BİN 750 TL, KÖRFEZ BELEDİYESİ TARAFINDAN KARŞILANACAK.

Körfez'de, "Üretim Sizden, Aşı ve Küpe Bizden Projesi" kapsamında imzalar atıldı. Geçtiğimiz yıl başlatılan proje, Körfez Kaymakamlığı, Körfez Belediyesi ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçiriliyor. Bu yıl için imzalanan anlaşma ile büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerine ücretsiz küpe ve aşı hizmeti sunulacak. Proje, hayvan hastalıklarının azaltılması ve verimin artırılması amacıyla gerçekleştiriliyor.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Semra Koşumcu, geçen yıl 12 bin hayvanın aşılandığını ve buzağı, kuzu ve oğlakların küplendiğini belirtti. Bu sayede yetiştiricilere 92 bin TL'lik destek sağlandığını ifade etti. 2023 yılında ise 8 bin 500 büyükbaş hayvan ve 8 bin küçükbaş hayvanın aşılanacağını ve yeni doğan buzağı, kuzu ve oğlakların küpleneceğini söyledi. Toplamda 300 bin TL destek verileceğini açıkladı.

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, bu projenin ilk yılında güzel sonuçlar alındığını ve 17 bin hayvanın aşılamasının ve küpleneceğini belirtti. Ayrıca, aşı ve küpe bedellerinin belediye tarafından karşılanacağını ve çiftçilere her türlü desteği sunduklarını ifade etti.

Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar ise projenin tarım ve gıda alanında çiftçilere önemli bir destek olduğunu vurgulayarak, projenin diğer il ve ilçelere örnek olmasını temenni etti. Projeye olan destekleri nedeniyle teşekkür etti. Proje kapsamında aşı ve küpe bedelinin 242 bin 750 TL olduğu ve Körfez Belediyesi tarafından karşılanacağı açıklandı. Aşılama işlemleri Körfez İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü veteriner hekimleri tarafından gerçekleştirilecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER