© Baykuş Haber

Körfezli Hilmi Metehan Balkan üçüncüsü oldu

KARADAĞ'IN BAR ŞEHRİNDE YAPILAN BALKAN KARATE ŞAMPİYONASINA KATILAN KÖRFEZ GENÇLERBİRLİĞİ SPOR KULÜBÜ SPORCUSU OLAN HİLMİ METEHAN TOKER, BALKAN ÜÇÜNCÜSÜ OLARAK TÜRKİYE'Yİ VE KOCAELİ'Yİ GURURLANDIRDI.

Bar, Karadağ'da düzenlenen Balkan Karate Şampiyonası'nda Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü sporcusu Hilmi Metehan Toker, Türkiye ve Kocaeli adına gurur verici bir başarı elde etti. 40 kiloda mücadele eden Hilmi Metehan, ilk maçında Sırp rakibini 5-0, ikinci maçında ise kilosunun favorisi olan Bosnalı sporcuyu 1-0 mağlup etti. Yarı finalde yaşadığı sakatlık sonrası zorlu bir mücadele veren Toker, ev sahibi Karadağlı rakibine 4-2 kaybetti. Ancak represaj üçüncülük finalinde Sırp rakibini 1-0 yenerek Balkan Şampiyonası'nda üçüncü olarak büyük bir başarıya imza attı.

Türkiye Karate Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, 27. Balkan Çocuklar Şampiyonası'nda Türkiye, 14 altın, 14 gümüş ve 17 bronz madalya kazanarak toplamda 45 madalya ile ülkeler sıralamasında birinci oldu.

Körfez Gençlerbirliği ve milli takım antrenörü Şaban Ağaya, "Sporcularımız şampiyonada fırtına gibi estiler. Ülke sıralamasında birinci olduk. Bütün antrenör ve sporcularımız ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Federasyon Başkanımız ve yönetim kurulumuz hem sporcularımızı hem de antrenörlerimizi her detayı düşünerek desteklediler. Sporcularımızın başarıları geldi. Türkiye Balkan Şampiyonu olduk. Körfezli sporcumuz Hilmi Metehan Toker'in üçüncülüğü de büyük bir başarı oldu bizim için. Çok büyük bir başarıyla ülkemize döndük" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER