© Baykuş Haber

Korkuteli sulama suyu barajında su seviyesine yağmur desteği

KORKUTELİ’NDE BARAJ SUYU HIZLA YÜKSELİYOR

Korkuteli Sulama Suyu Barajı, son günlerde devam eden yağışlarla birlikte su seviyesinde artış yaşamaya başladı. Yapılan son ölçümlerde, 12 milyon metreküp su biriktiği belirlendi. Korkuteli Sulama Birliği Başkanı Ziraat Mühendisi Semra Torun, ilçede son günlerde etkili olan yağışların barajın hızla dolmasını sağladığını ifade etti ve günlük olarak Koçantı, Bingeçit ve kuru derelerden gelen suyun baraja önemli katkı sağladığını vurguladı.

Korkuteli'deki sulama suyu barajının kapaklarının kapanmasıyla birlikte su toplamaya başladığını belirten Torun, 52 milyon metreküplük su kapasitesine sahip olan Korkuteli Barajı'nın 12 milyon metreküp su kapasitesini geçtiğini söyledi. İlçeye son günlerde düşen yağışların sulama suyu barajına destek sağladığını ve Varsak Çayı ile Bingeçit Koçantı Deresi'nden gelen suların baraja su takviyesi yaptığını dile getirdi.

Semra Torun, "Bu yıl ilçemizde çok verimli yağışlar oldu ve yağışlar devam ediyor. Şu an sulama talebi de yok. Her gün yağmurlar devam ediyor. Bu yıl 3-4 kez sulama yapabiliriz. Şu an itibarıyla sulama suyumuz hazır durumda. 10 gün içinde talepler konusunda bir açıklama yapmayı planlıyoruz. Barajın su seviyesindeki yükselme, bu aylardan sonra da devam edecektir" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER