© Baykuş Haber

Köşk ‘Kestane ile güçlenecek

KÖŞK ‘KESTANE’ İLE GÜÇLENECEK

Aydın'ın kestane üretiminde önemli bir yere sahip olan Köşk ilçesinde, "Köşk Kestane ile Güçleniyor" projesi kapsamında kestane unu ve kestane şekeri üretimini gerçekleştirecek tesisi inşa etmek için çalışmalar devam ediyor. Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler, projenin detaylarını açıklarken, tesisin bölgeye katma değer sağlayacağını ve ekonomiye istihdam yaratarak katkı sunacağını vurguladı.

Başkan Güler, tesisin Aydın-Denizli Karayolu üzerinde bulunan Ovaköy Mahallesi'nde hayata geçirileceğini belirtti. Projeyi yerinde inceleyen Güler, bu tesiste kestane unu ve kestane şekeri üretiminin gerçekleştirileceğini açıkladı. Ayrıca, tesisin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda çalışmaları yürüten Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) desteğiyle hayata geçirildiğini ifade etti.

Başkan Güler, proje kapsamında Köşk ilçesinin üretim potansiyelini en iyi şekilde kullanmayı hedeflediklerini ve köstane ürünlerini Köşk Markası haline getirmeyi planladıklarını belirtti. Ayrıca, tesisin dijital pazarlama yoluyla e-ticarete de katkı sağlayacağını ve Köşk Kestanesi'nin marka değerini artıracağını dile getirdi.

Köşk Kaymakamlığı, ADÜ Köşk MYO ve diğer yerel kurumların işbirliği ile hayata geçirilen projenin kısa süre içinde faaliyete geçmesi bekleniyor. Başkan Güler, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek tesisin ilçeye ve ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER