© Baykuş Haber

Kotanlı; Üyelerimizin hakkını koruyacağız

DEMOKRAT BÜRO ÇALIŞANLARI SENDİKASI GENEL BAŞKANI MEHMET ZÜLFİKAR KOTANLI,

Demokrat Büro Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, önümüzdeki aylarda başlayacak olan 2024-2025 yıllarını kapsayacak toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı personelinin daha fazla dikkate alınması gerektiğini vurguladı. Kotanlı, yetkili sendika ve konfederasyonun kamuoyuna yansıyan taleplerini incelediklerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı personelinin taleplerinin yetersiz olduğunu ve bu taleplerin öncelik sırasında sonlarda yer aldığını belirtti.

Kotanlı, geçmiş toplu sözleşmelerde elde edilen tek kazanımın, Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü personellerinin gece hizmetleri statüsündeki nöbet ücretlerinin artırılması olduğunu ifade etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı personelinin yaşadığı sorunları ve taleplerini öne çıkararak, bu sorunların çözülmesi gerektiğini hatırlatan Kotanlı, 7. Toplu Sözleşme sürecinin tüm kamu çalışanlarının beklentilerine yanıt vermesi umuduyla toplu pazarlık sürecinin olumlu bir şekilde sonuçlanmasını diledi. Ayrıca, sendikaların ve kamu çalışanlarının daha fazla demokratik haklara sahip olması gerektiği konusunda da endişelerini paylaştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER