© Baykuş Haber

Kovanda arı Yığılcada hayat var

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ARICILIK ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE UYGULAMA MERKEZİ’NİN (DAGEM) DÜZENLEDİĞİ, “KOVANDA ARI YIĞILCA’DA HAYAT VAR” PROJE TANITIM TOPLANTISI VE “ANA ARI VE ARI SÜTÜ ÜRETİM KURSU SERTİFİKA TÖRENİ” GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM), "Kovanda Arı Yığılca’da Hayat Var" Proje Tanıtım Toplantısı ve "Ana Arı ve Arı Sütü Üretim Kursu Sertifika Töreni" düzenledi. Bu etkinlik DAGEM Müdürü Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu'nun açılış konuşmasıyla başladı. Kekeçoğlu, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Kovanda Arı Yığılca’da Hayat Var" Kırsal Kalkınmayı Destekleme Projesi'nden bahsetti. Yığılca arısının nadir ve özel bir gen kaynağı olduğunu vurgulayan Kekeçoğlu, bu gen kaynağının korunmasının ne kadar önemli olduğunu dile getirdi. Merkezin kuruluşundan bu yana birçok eğitim verdiğini ve geniş bir katılımcı kitlesine ulaştığını belirten Kekeçoğlu, olumlu geri bildirimler aldıklarını ifade etti. Ayrıca, güçlü bir ekip ruhuna sahip olduklarını ve desteklerden dolayı Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir'e ve kurumsal paydaşlara teşekkür etti.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, "Kovanda Arı Yığılca’da Hayat Var" projesinin tanıtımının yapıldığını belirterek, üniversitelerinin arıcılık alanında güçlü bir konumda olduğunu söyledi. 2011 yılından itibaren bu tür kursları düzenleyen DAGEM ekibi ve destekleri için Düzce Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği'ne teşekkür eden Sözbir, Ana Arı ve Arı Sütü Üretim Kursu'nun ve "Kovanda Arı Yığılca’da Hayat Var" projesinin başarılı olmasını diledi.

Açılış konuşmalarının ardından sertifika törenine geçildi. Türkiye'nin dört bir yanından gelen kursiyerlere, ana arı ve arı sütü üretimi ile ilgili teorik bilginin yanı sıra Yığılca’daki DAGEM merkezinde uygulamalı eğitim de verildi. Başarılı olan kursiyerlere protokol üyeleri tarafından üretim sertifikaları takdim edildi. Sertifikalarını alan kursiyerler, arıcılık konusunda önemli bilgiler edindiklerini ve kendilerine gösterilen ilgi ve destekten memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER