© Baykuş Haber

Köy okulundan Türkiye ikinciliğine

DANA’NIN KOZAN İLÇESİNDE KÖY OKULUNDA AÇILAN SPOR KURSLARINA KATILAN AKDAM ORTAOKULU ÖĞRENCİSİ YASEMİN BAŞARIR, TÜRKİYE OKUL SPORLARI BİLEK GÜREŞİ YILDIZLAR ŞAMPİYONASI'NDA 55 KİLOGRAM “SOL KOL” KATEGORİSİNDE TÜRKİYE İKİNCİSİ OLARAK BÜYÜK BİR BAŞARI ELDE ETTİ.

Kozan ilçesindeki bir köy okulundan Bilek Güreşi Yıldızlar Şampiyonası'na katılan Yasemin Başarır, büyük bir başarı elde ederek Türkiye ikincisi oldu. Yasemin Başarır, Akdam Ortaokulu öğrencisi olarak, 55 kilogram "Sol Kol" kategorisinde mücadele ederek Türkiye ikincisi unvanını kazandı. Adana'yı temsil eden tek okul takımı olarak yarışan Yasemin'in bu başarısı Kozanlılar arasında büyük bir sevinç yarattı.

Başarının ardında, Yasemin Başarır'ın beden eğitimi öğretmeni İlhan Yılmaz ve diğer destekleyicilerin özverili çalışmalarının bulunduğunu belirten Okul Müdürü Zafer Kocaispir, Yasemin'in öğretmenlerinin rehberliğinde bu önemli başarıya ulaştığını ifade etti. Bu büyük başarıyla gurur duyduklarını ve spora olan desteğin artarak devam edeceğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER