© Baykuş Haber

Köy yolları imece usulü yenileniyor

ZONGULDAK - ZONGULDAK'IN ALAPLI İLÇESİ SARIKADI BOZUK KÖY YOL İÇİ, DEVLETİN SAĞLADIĞI MALZEME DESTEĞİ VE KÖYDE YAŞAYAN VATANDAŞLARIN İMECE USULÜ ÇALIŞMASIYLA YENİLENDİ.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesine bağlı Sarıkadı bozuk köy yolunun iyileştirilmesi için köy sakinleri, Alaplı Kaymakamlığının malzeme desteğiyle bir araya gelerek imece usulü çalışma başlattılar.

Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, bu örnek iş birliği ve çalışmanın, devlet ve köy sakinleri arasındaki dayanışmanın güzel bir örneği olduğunu ifade etti. Sarıkadı köyüne yönelik temel altyapı ve içme suyu altyapısının yenilenmesi için malzeme desteği sağladıklarını belirten Yılmaz, köy sakinlerinin de bu desteği işçilikle birleştirerek yollarını düzelttiklerini kaydetti.

Kaymakam Yılmaz, "Devlet ve millet iş birliğiyle güzel bir çalışma gerçekleştirildi. Malzemeyi biz temin ediyoruz, işçiliği ise köylülerimiz üstleniyor. Köy sakinleri, içme suyu ve temel altyapılarını yenilediler ve şimdi de köy ve mahalle içi toprak yollarını betonlama çalışmalarına başladılar. Sarıkadı köyünde altyapı ve yol sorununu başarıyla çözmüş olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Köylülerimizi bu örnek çalışma için kutluyorum." dedi.

Köy muhtarı ve sakinleri de Alaplı Kaymakamlığına verilen destekten dolayı teşekkür ederek, bu tür iş birliklerinin köylerinin gelişimine büyük katkı sağladığını ifade ettiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER