© Baykuş Haber

Köyceğiz Su Sporları Merkezine bakanlık desteği

KÖYCEĞİZ’E SU SPORLARI MERKEZİ YATIRIMI FİZİBİLİTESİ İÇİN SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KALKINMA AJANSLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN FİZİBİLİTE DESTEĞİ VERİLİYOR.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Aydın, Denizli ve Muğla illerinde faaliyet gösteren yerel kalkınma ajansı, Köyceğiz'e su sporları kamp ve eğitim merkezi yatırımı için hazırlanacak fizibilite projesine destek sağlıyor. Bu destek, 2022 yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında Muğla Ticaret ve Sanayi Odası tarafından başvurulan bir projeyi içeriyor. Projenin ortakları arasında Köyceğiz Kaymakamlığı, Köyceğiz Belediyesi ve Köyceğiz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü gibi kurumlar bulunuyor.

'Köyceğiz'e Su Sporları Merkezi Yatırımı Fizibilitesi' adlı proje, Muğla bölgesinde spor turizmi temelinde alternatif turizm altyapısının potansiyelini ortaya koymayı ve turizmin dört mevsime yayılmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Hazırlanacak fizibilite raporu sayesinde, Köyceğiz Su Sporları Merkezi yatırımına yönelik ihtiyaç ve beklentiler analiz edilecek, mali ve pazarlama yönleri değerlendirilerek verimlilik ve sürdürülebilirlik ölçütleri belirlenecek, yatırımın maliyeti hesaplanacak ve yapılabilirliği değerlendirilecektir.

Bu yatırımın gerçekleşmesiyle, Köyceğiz ve çevresinin uluslararası bir su sporları merkezi haline gelmesi, rekabet gücünün artması, ekonomik canlılığın artırılması ve turizmin yılın dört mevsimine yayılması hedeflenmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER