© Baykuş Haber

Köyceğiz yaylasından zincir market raflarına

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DESTEKLERİYLE ÇİLEK SATIŞINA BAŞLAYAN ÜRETİCİLER KÖYCEĞİZ’İN YAYLALARINDA YETİŞEN ÜRÜNLERİ ZİNCİR MARKET RAFLARINDA VATANDAŞ İLE BULUŞMASINI SAĞLIYOR.

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 1520 rakımlı Çövenni yaylasında çilek üreten üreticiler, ürünlerinin zincir marketlerde satılmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade ediyorlar. Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle oluşturulan Muğla Tarım Güçbirliği Kooperatifi öncülüğünde üretilen çilekler, büyük bir emekle yetiştiriliyor ve artık market raflarında tüketicilerle buluşuyor.

Çilek üreticisi Zeliha Arslan, 10 yıldır çilek işiyle uğraştığını ve bu zorlu işte emeğinin karşılığını aldığını belirtiyor. Ayrıca, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'e desteklerinden dolayı teşekkür ediyor.

Diğer bir çilek üreticisi Hüseyin Arıcı ise aslen Balıkesirli olduğunu ve 20 yıldır çilek işiyle meşgul olduğunu dile getiriyor. Bu yıl Büyükşehir Belediyesi'nin desteği sayesinde çileklerin büyük bir market zincirinde satışa sunulmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtiyor.

Üreticiler, emeklerinin ürünlerinin başkaları tarafından takdir edilerek raflarda yer almasıyla karşılık bulduğunu ifade ediyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER