© Baykuş Haber

Köyceğizde yaz kursları öncesi din görevlilerine eğitim verildi

KÖYCEĞİZ’DE YAZ KURSLARI ÖNCESİ DİN GÖREVLİLERİNE EĞİTİM VERİLDİ

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, 3 Temmuz 2023 Pazartesi günü başlayacak olan yaz Kur'an Kursları öncesi İlçe Müftülüğü tarafından din görevlilerine eğitim semineri düzenlendi. Seminer, Köyceğiz Merkez Hacı Bey Camii'nde gerçekleştirildi ve Rehber Öğretici, Marmaris İlçe Vaizi Mustafa Kılınç tarafından verildi.

Seminer, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve İlçe Müftüsü Ahmet Karagöz'ün açılış konuşmasıyla devam etti. Müftü Karagöz, açılış konuşmasında 2022-2023 eğitim-öğretim döneminin sona erdiğini ve çocukların tatil dönemine girdiğini belirtti. Ayrıca, yaz Kur'an Kursları'nın 3 Temmuz'da başlayacağını ve bu kurslarda çocukların dini bilgileri, Kur'an okumasını, milli ve manevi değerleri öğreneceğini ifade etti. Müftü Karagöz, seminerin amacının çocuklara daha verimli ve faydalı olabilmek için yapıldığını vurgulayarak seminerin hayırlı olmasını diledi.

Rehber Öğretici, Vaiz Mustafa Kılınç ise "Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esasları" çerçevesinde çeşitli konularda seminer verdi. Bu konular arasında kayıt işlemleri, eğitim-öğretim materyallerinin kullanımı, sınıf yönetimi, ergenlerde sosyal medya bağımlılığı ve din eğitiminde eğitici oyunlar ve drama gibi başlıklar bulunuyordu. Seminer, yaz Kur'an Kursları'nda görev alacak olan din görevlilerine daha iyi bir hazırlık sunmayı amaçlamaktaydı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER