© Baykuş Haber

Köylerde kışlık odun hazırlığı

KÖYLERDE KIŞLIK ODUN HAZIRLIĞI

Erzincan'da havaların soğumasıyla birlikte kışlık yakacak ihtiyacını karşılamak için çalışmalarını sürdüren vatandaşlar, kış aylarını rahat geçirebilmek amacıyla hazırlıklarına hız veriyor. Özellikle kırsal bölgelerde yaşayan köy sakinleri, soğuk ve çetin geçen kış aylarına karşı önlem alıyor. Geceleyin düşen sıcaklıkların hissedilir hale geldiği bu günlerde, köy sakinleri odun ve çalı-çırpı toplayarak kışa hazırlık yapıyor.

Erzincan'ın Çağlayan beldesine bağlı bir köyde yaşayan Kenan Toprak, kış hazırlıklarını sürdürdüklerini ve kışlık odunları evlerine getirdiklerini belirtti. Toprak, "Kış hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Kış aylarında genellikle çalı-çırpı yakıyoruz. Ancak çok soğuk olduğu zamanlarda ağaç dallarından temin ettiğimiz odunları yakıyoruz. Yakacakları bir yerde istifliyoruz. Eğer kapalı bir yerimiz yoksa dışarıda istifleyip üzerini brandayla örtüyoruz. Kış aylarında bu odunları yakmaya başlıyoruz. Yakacak odunun yanı sıra çalı-çırpı da topluyoruz" dedi.

Kış mevsiminin yaklaştığı bu dönemlerde vatandaşlar, yiyecek stoklarının yanı sıra yakacak odun ve çalı-çırpı gibi ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalara hız veriyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER