© Baykuş Haber

Köyleri basan sülük vatandaşları canından bezdirdi

DÜZCE (İHA) – Son iki yıldır Düzce'nin köylerinde ortaya çıkan sülükler, köylüleri rahatsız ediyor. Özellikle Boludağı eteklerinde bulunan köylerde yaşayan vatandaşlar, sülüklerin neden olduğu sorunlara çözüm bulunmasını talep ediyor.

Düzce'nin köyleri, son iki yıldır sülüklerle mücadele etmek zorunda kalıyor. Darıyeri Hasan Ağa Köyü sakinleri, gece ortaya çıkan ve gündüzleri saklanan sülüklerle başa çıkmanın yollarını arıyor. Köylüler, sülüklerin evlerin duvarlarına tırmandığını, mahsulleri ve yaprakları yiyerek kuruttuğunu belirterek, yetkililerden yardım talep ediyor.

Darıyeri Hasanağa Köyü sakinlerinden Kübra Aksoy, 2 yıldır sülüklerle mücadele ettiklerini dile getirerek, köylerinde bitki yetiştiremediklerini, tarla sürüp çiçek yetiştiremediklerini ve sülüklerin evlerine kadar girdiğini ifade etti. Aksoy, sülüklerin düşmanlarının olmadığını ve çözüm bulamadıklarını söyledi.

Cennet Bergut ise yetkililerden yardım istediklerini belirterek, sülüklerin diğer hayvanlar tarafından yenmediğini ve hızla çoğaldığını belirtti. Soğukların olmadığı bu bölgelerde sülüklerin rahatça yaşadığını ifade eden Bergut, köylerin büyük bir dertle baş başa kaldığını dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER