© Baykuş Haber

Köyün meraklı gençlerinin yeni tutkusu rafting

KÖYÜN MERAKLI GENÇLERİNİN YENİ TUTKUSU RAFTİNG

Kendi çabalarıyla rafting malzemelerini elde eden Karşıgeçit köyünün gençleri, yeni bir tutkuya kapıldılar: rafting. Bayburt'a sadece 28 kilometre uzaklıkta bulunan bu köyün gençleri, kendi sosyal etkinliklerini oluşturdu. Köy muhtarı Mustafa Okumuş'un yardımıyla temin ettikleri can yelekleri ve botlarla Çoruh Nehri'nde 50 kilometreden fazla yol kat ederek eğlenceli vakit geçirdiler.

Karşıgeçit köyünden botlara atlayan gençler, Laleli Köyü'ne kadar giderek bolca eğlendiler. Sosyal etkinlik eksikliğinden şikayetçi olan Burak Yıldız, Ömer Aydemir, Mustafa Tetik, Cemil Aydemir, Ali Yıldız, Sıtkı Köse, Yusuf Bayraktar ve Bedirhan Köse gibi gençler, yağmurların ardından Çoruh Nehri'nde rafting yapmaya başladılar. İmkânları zorlayarak bu yeni hobiye giriş yapan gençler, köylerinde rafting yapmanın tadını çıkararak, diğer gençlere sosyal etkinlikler konusunda ilham verdiler.

Tüm güvenlik önlemlerini aldıktan sonra Çoruh Nehri'nde rafting yapan gençler, yetkililerden kendilerine destek olmalarını talep ettiler. Etkinliği sorunsuz bir şekilde tamamlayan Sıtkı Köse, Bayburt Valiliği ve Bayburt Belediyesi'nden destek beklediklerini dile getirerek, "Bugün Karşıgeçit köyünün gençleri olarak güzel bir etkinliği başarıyla tamamladık. Yaklaşık 50 kilometrelik bir mesafede Karşıgeçit köyünden başlayarak Laleli köyüne kadar gittik. Bu etkinliğimizin en önemli amacı kazasız belasız tamamlamaktı, ve bunu başardık. Çoruh Nehri'nin artan debisi ve akıntısıyla harika bir etkinliğe ev sahipliği yaptığımızı düşünüyoruz. Muhtarımız Mustafa Okutmuş'a katkıları için teşekkür ediyoruz. Bu etkinliği sadece köyümüzde değil, tüm Bayburt'ta yaymak istiyoruz ve bu konuda belediyemizden ve valiliğimizden destek bekliyoruz. Çoruh Nehri rafting için harika bir potansiyele sahip, umarım bu potansiyeli tüm şehre yayabilir ve rafting sporuyla ilgilenen gençler yetiştirebiliriz" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER