© Baykuş Haber

Kozanda hayat boyu öğrenme etkinlikleri

OKUMA YAZMA ÖĞRENEN ROMANLAR SERTİFİKALARINI ALDILAR

1-7 Haziran'da kutlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında, Kozan Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin el emeği göz nuru ürünleri Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nda düzenlenen "Emek Sergisi" ile büyük beğeni topladı.

Kozan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler, yerel halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Programın odak noktasında meslek edinme, ata sporları ve okuma yazma kursları bulunuyordu. Katılımcılara renkli ve eğlenceli bir gün sunuldu. Programda yapılan spor gösterileri, katılımcıları coşturdu ve enerji dolu anlar yaşandı. Okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları gururla takdim edildi. Ayrıca, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren sporcular da ödüllendirildi.

Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Belediye Başkanı Kazım Özgan, diğer kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş, etkinliğe katıldılar. Kozanlı roman vatandaşlarının okuma yazma kursundaki başarıları da özel olarak belgelenerek kursiyerlere takdim edildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Kozan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Bünyamin Akbulut, hayat boyu öğrenmenin modern eğitim anlayışında ne kadar önemli bir yer tuttuğunu vurguladı. İnsan kaynağının niteliğinin artırılmasının ve istihdamın teşvik edilmesinin ekonomik büyümeyi desteklediği günümüzde, hayat boyu öğrenme kavramının öneminin daha da arttığını belirtti. Hayat boyu öğrenmenin, esnek bir yapısıyla her yerde ve her yaşta erişilebilir olduğuna dikkat çeken Akbulut, bu yaklaşımın bireylerin ve toplumun mesleki ve sosyal başarısını artırdığını dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER