© Baykuş Haber

Kronik migren ağrılarına migren botoksu ile son

SANDIKÇI, MİGRENİN BELİRTİLERİ VE TEDAVİ YOLLARI HAKKINDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU.

Nöroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ufuk Sandıkçı, migrenin toplumun yaklaşık yüzde 20'sini etkileyen bir nörolojik hastalık olduğunu belirtiyor ve migren tedavisinde etkili bir yöntem olarak botoks uygulamasının öne çıktığını ifade ediyor. Dr. Sandıkçı, Bafra Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Migren ve Baş Ağrısı" konulu sağlık seminerinde migrenin belirtileri ve tedavi seçenekleri hakkında açıklamalarda bulunuyor.

Migrenin toplumda yaygın görüldüğünü ve genellikle 20'li ve 30'lu yaşlarda ortaya çıktığını vurgulayan Dr. Sandıkçı, migrenin tetikleyici faktörler arasında stres, uyku düzensizlikleri, hormonal değişiklikler, belirli gıdalar, hava koşulları ve basınç değişikliklerinin bulunduğunu belirtiyor. Migrenin zonklayıcı, tek taraflı, bulantıya neden olan ve günlük yaşamı olumsuz etkileyen bir baş ağrısı türü olduğunu açıklıyor.

Özellikle kronik migrenli hastalarda, botulinum toksin (botoks) uygulamasının etkili ve güvenilir bir tedavi seçeneği olduğunu söylüyor. Botoks uygulamasının migrenin belirli anatomik bölgelere yapıldığını ve uzman nöroloji hekimleri tarafından gerçekleştirildiğini belirtiyor.

Dr. Sandıkçı, ayrıca migren tedavisinde atak kontrolü ve atak oluşumunu önleyici tedavilerin kullanıldığını ve aşırı ilaç kullanımı veya ilaç kullanımının mümkün olmadığı durumlarda ayda 4'ten fazla baş ağrısı yaşayan hastalara botoks ve migren aşısı gibi yöntemlerin önerilebileceğini ifade ediyor. Bu tedavi seçeneklerinin migrenin etkilerini azaltmada önemli bir rol oynadığını vurguluyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER