© Baykuş Haber

KSO Başkanı Büyükeğen: Konya üretim ve ihracatla büyüyor

KSO BAŞKANI MUSTAFA BÜYÜKEĞEN GİRİŞİMCİ İŞ ADAMLARI VAKFI (GİV) KONYA ŞUBESİ’NDE İŞ ADAMLARI İLE BİR ARAYA GELDİ.

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Mustafa Büyükeğen, Girişimci İş Adamları Vakfı (GİV) Konya Şubesi'nde iş adamlarıyla bir araya gelerek, Konya'nın üretim ve ihracata dayalı büyüdüğünü vurguladı. Konya'nın sanayideki başarılarını gurur verici bulduğunu ifade eden Büyükeğen, son 20 yılda ihracatın 18 kat artarak 3.2 milyar dolardan daha fazlasına çıktığını belirtti. Ayrıca kilogram başına ihracat tutarının da son 10 yılda yaklaşık iki kat arttığını dile getirdi.

Konya'nın dünya genelinde ticaret yaptığını ve en fazla ihracat yapan sektörlerin makine ve aksamları ile otomotiv endüstrisi olduğunu belirten Büyükeğen, ayrıca savunma ve havacılık sektöründe kilogram başına ihracat değerinin 35.9 dolara ulaştığını söyledi. Konya'dan en fazla ihracat yapılan ülkelerin sırasıyla Rusya, Almanya, Irak, ABD ve İtalya olduğunu ifade etti.

Yatırım teşvik belgeleriyle ilgili bilgiler veren Büyükeğen, bu belgelerin büyük bir kısmının imalat sanayi alanında olduğunu ve Konya'nın üretim odaklı büyüdüğünü gösterdiğini belirtti.

GİV Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan ise Konya'nın geniş üretim çeşitliliği ile öne çıkan bir şehir olduğunu ve girişimcilik potansiyeli taşıdığını vurguladı. Şehrin birçok farklı sektörde ürün çeşitliliği sağladığını belirterek, Konya'nın girişimcilik azmini Türkiye'ye örnek olması gerektiğini söyledi.

Toplantı, soru-cevap bölümüyle devam etti ve KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen katılımcıların sorularını yanıtladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER