© Baykuş Haber

KTO Karataylı kabin memuru adayları, uygulamalı mock-up eğitimi ile gerçek uçuşa hazırlanıyor

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ TİCARET VE SANAYİ MESLEK YÜKSEKOKULU SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ PROGRAMI İLE ULUSAL VE ULUSLARARASI HİZMET VEREN YERLİ İŞLETMELER, TARİFESİZ SEFER DÜZENLEYEN HAVAYOLU İŞLETMELERİ VE YABANCI HAVAYOLU İŞLETMELERİNDE DE İSTİHDAM EDİLEN KABİN MEMURU ADAYLARI, UYGULAMALI MOCK-UP EĞİTİMİ İLE GERÇEK UÇUŞA HAZIRLANIYOR.

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Ticaret ve Sanayi Meslek Yüksekokulu, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı ile kabin memuru adaylarına gerçek uçuşlara hazırlık niteliğinde uygulamalı mock-up eğitimi sunuyor. Bu eğitim, hem yerli hem de uluslararası seferlerde hizmet veren havayolu işletmelerinde ve yabancı havayolu işletmelerinde istihdam edilen kabin memuru adaylarının donanımını artırmayı hedefliyor.

KTO Karatay Üniversitesi Ticaret ve Sanayi Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğretim görevlisi Ayça Mezde, kabin memurlarının eğitim sürecini anlatarak, kabin memurlarının en önemli sorumluluğunun uçuşun ve yolcuların güvenliği olduğunu vurguladı. Bu nedenle kabin memurlarının çok sıkı ve nitelikli eğitimlerden geçtiğini belirtti.

Mezde, mock-up eğitiminin kabin memuru adaylarına sağladığı önemli faydalara da değindi. Bu eğitim sayesinde acil durum emniyet kurallarının uygulamalı olarak öğrenildiğini ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından onaylanmış kuruluşların mock-up eğitim cihazlarında gerçekleştirildiğini söyledi. Bu eğitimlerin, gerçek bir uçuş deneyimi sunan uçak ortamında, son teknoloji ve donanıma sahip cihazlarla verildiğini ifade etti.

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğrencilerinin yabancı dil becerilerine de vurgu yapan Mezde, öğrencilerin İngilizce'yi genel ve mesleki düzeyde akıcı bir şekilde kullanabildiklerini belirtti. Bu sayede mezunların sektörde aranan niteliklere sahip olduğunu söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER