© Baykuş Haber

Kuduza karşı yaban hayvanlarını havadan aşılama çalışmaları devam ediyor

ESKİŞEHİR İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞINCA YABAN HAYATINDA KUDUZ HASTALIĞI İLE MÜCADELE AMACIYLA TÜRKİYE'DE KUDUZ HASTALIĞINA KARŞI ORAL AŞI ATIM ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA FAALİYETLERİNE DEVAM EDİLİYOR.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri Tarım ve Orman Bakanlığınca yaban hayatında kuduz hastalığı ile mücadele amacıyla Türkiye’de Kuduz Hastalığına Karşı Oral Aşı Atım Çalışmaları kapsamında faaliyetlerine devam ediliyor.


Eskişehir sınırlarını da kapsayan 25 bin kilometrekarelik alanda 24 Eylül ile 24 Ekim tarihlerinde havadan aşılı yem atımı ile aşılama çalışması gerçekleştirilecek. Bu kampanya ile özellikle tilkilerin bu yemleri yiyerek aşılanması, kuduz hastalığının hayvanlar arasında yayılımının önlenmesi, bu sayede de hastalığın insanlara bulaşma riskinin azaltılması hedefleniyor.


Bu amaçla havadan atılacak aşının çevresinde bulunan köfte şeklinde yemler, balık ve hayvan yemi ile parafin ve yağdan yapılmış, tilkiler için çok cazip bir karışım olduğu öğrenildi. Aşı plastik bir kapsülün içinde alüminyum folyo ile kaplanmış halde, köftenin ortasında bulunurken, tilkiler oldukça uzak mesafelerden bile aşılı yemin kokusunu duyacağı öğrenildi. Tilki köfteyi yerken dişleri ile aşının içinde bulunduğu kapsülü patlatacak ve aşı ağız boşluğuna yayılacak, buradan tüm vücuda yayılması neticesinde hastalığa karşı bağışıklık oluşacağı bilgisi aktarıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER