© Baykuş Haber

Kukla Operasyonunda 353 şüpheli gözaltına alındı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Kukla Operasyonu, organize suç örgütlerine karşı başarılı bir operasyon olarak sonuçlandı. Operasyon kapsamında 31 ilde eş zamanlı olarak 353 şüpheli gözaltına alındı.

EGM Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı, toplum üzerinde baskı, cebir, tehdit ve şiddet kullanarak kendilerini devletin erklerinden üstün göstermeye çalışan 15 mafya tipi organize suç örgütü ile bu örgütlere silah temini sağlayan 31 suç grubuna yönelik operasyon düzenledi.

Operasyon sonucunda, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütün faaliyetleri kapsamında yağma, tefecilik, tehdit gibi suçları işledikleri tespit edilen 405 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bu şüphelilerden 353'ü yakalanarak gözaltına alındı, 52 şahıs ise halen firari durumda bulunuyor.

Aramalarda birçok silah, mühimmat, uyuşturucu madde ve diğer suç unsurları ele geçirildi. Operasyonlar, kamu güvenliği ve barışına tehdit oluşturan bu suç örgütlerine karşı önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER