© Baykuş Haber

Küle dönen apartman dairesinden 78 yaşındaki kadının cansız bedeni çıktı

ANKARA’DA BİR APARTMAN DAİRESİNDE YANGIN ÇIKTI

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde meydana gelen yangın felaketi, 78 yaşındaki bir kadının hayatını kaybetmesine, 4 kişinin ise dumandan etkilenmesine neden oldu. Yangın, Demetevler Mahallesi 357. Cadde üzerinde bulunan 10 katlı bir apartmanın 5. katındaki dairede meydana geldi. İşte yangınla ilgili detaylar:

Dairenin mutfağında henüz bilinmeyen bir sebep yüzünden yangın çıktı ve alevler hızla yayıldı. Yangını fark eden vatandaşlar, hemen itfaiye, sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, çevre güvenliğini sağladıktan sonra yangına müdahale etti ve kontrol altına aldılar.

Yangında 78 yaşındaki Fatma Akbıyık hayatını kaybetti. Akbıyık'ın cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Yangından dumandan etkilenen 4 kişi ise hastaneye kaldırıldı, ancak sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.

Apartman sakinlerinden Selim Yılmaz, yaşadığı korku dolu anları şu şekilde anlattı: "Yanan binada yaşıyorum. Evimden çıkarken bağırma sesleri duydum. Ev yangın içindeydi, suyla yangını söndürmeye çalışıyorlardı. İçeriye girdim, dairenin ve binanın doğalgazını kapattım. Evde yaşayan abla, 'Annem mutfakta' dedi. Mutfağa girdim ama kimse yoktu. Evin salonu da kül olmuştu. Binadakileri çıkın diye uyardım. Beşinci katta nefes alamayacak durumdaydık. Nefesim kesilince ben de aşağıya indim. İçeride göz gözü görmüyordu."

Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. Yangının sebebini ve tam olarak nasıl başladığını belirlemek için çalışmalar devam ediyor. Bu üzücü olay, yangınların ne kadar hızlı ve yıkıcı olabileceğini bir kez daha hatırlatıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER