© Baykuş Haber

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoya Malatyada Fahri Hemşerilik Beratı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNİN HAZİRAN AYI TOPLANTISINDA KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY’A FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI VERİLMESİ YÖNÜNDEKİ TEKLİF ONAYLANDI.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran ayı toplantısında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a Fahri Hemşerilik Beratı verilmesi önerisini onayladı. Toplantı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlığında Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemde yer alan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a Fahri Hemşerilik Beratı verilmesi teklifi, meclis üyeleri tarafından oylanarak kabul edildi.

Başkan Selahattin Gürkan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a Fahri Hemşerilik Beratı verilmesinin gerekçesini açıklarken, Bakan Ersoy'un depremin hemen ardından Malatya'da koordinasyon görevi üstlendiğini ve şehrin acil ihtiyaçlarının giderilmesi için gece-gündüz çalıştığını vurguladı. Ayrıca Bakan Ersoy'un, kendi mal varlığını kullanarak konteyner kentlerin kurulması ve tefrişatının yapılması gibi çalışmalara destek verdiğini ifade etti.

Başkan Gürkan ayrıca, depremin etkilediği diğer illerle birlikte Malatya'daki sorunların ele alındığı bir toplantıda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin koordinasyonunda bir araya geldiklerini belirtti. Deprem sonrası vatandaşların geçici yerlere yerleştirildiğini ve şimdi kalıcı konutlara yerleştirilme çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Gürkan, ayrıca orta hasarlı evlerin durumu ve güçlendirme kriterleri hakkında bilgi verdi. Orta hasarlı binaların güçlendirme kriterlerine uygunsa güçlendirme yapılacağını ancak kriterlere uymayan binalara güçlendirme ruhsatı verilmeyeceğini açıkladı. Yerinde dönüşüm ile ilgili olarak da devletin belirlediği uydu kentlerde uygulanan ödeme kolaylığının sitelere de getirilmesini teklif ettiklerini söyledi.

Başkan Gürkan, çarşı merkezinin yapımı ile ilgili müellif firmanın yetkilisi ile görüşerek önümüzdeki günlerde firmanın Malatya'da bir sunum yapacağını ve sivil toplum örgütlerinin davet edileceği bir şehir merkezi planı sunumu düzenleneceğini de ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER