© Baykuş Haber

Kumlucada yaz spor okulları kayıtları başladı

KUMLUCA’DA HER YIL DÜZENLENEN,” YAZ SPOR OKULLARI” KAYITLARI KUMLUCA GENÇLİK VE SPOR İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE BAŞLADI.

Her yıl çocuklara yeteneklerini sergileme fırsatı sunarak boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri ve olumsuz alışkanlıklardan uzak durmalarını teşvik etmek amacıyla düzenlenen Yaz Spor Okulları, Kumluca Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde başladı. Bu yıl da birbirinden farklı spor dallarında çocuklara eğlenceli ve öğretici deneyimler sunacak olan Yaz Spor Okulları, genç yaşta spor yapmanın önemini vurguluyor.

Futbol, badminton, jimnastik, basketbol, voleybol, tenis, güreş, yüzme, judo ve tekvando gibi 10 farklı branşta düzenlenen Yaz Spor Okulları, yaklaşık 1500 çocuğun spor yapmasını hedefliyor. İlçe Spor Müdürü Erol Koca, bu programın amacını şu şekilde açıklıyor: "Yaz Spor Okullarımız, kötü alışkanlıklardan uzak duran, spor yapmayı ve sağlıklı bir yaşamı benimsemiş, özgüveni yüksek, yetenekleri ile öne çıkan, çevresi ve dünya ile sağlıklı bir iletişim kurabilen bir nesil yetiştirmek amacıyla önemli bir adımdır. Spor, büyüme çağındaki çocuklar için hem bedensel sağlık ve fiziksel gelişim hem de kişilik oluşumu ve ruh sağlığının gelişimi açısından vazgeçilmez bir aktivitedir. Tüm çocuklarımızı Yaz Spor Okullarına katılarak yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmeye davet ediyoruz. Unutmayın, kurslarımız ücretsizdir."

Bu program, çocukların hem fiziksel hem de kişisel gelişimlerine katkıda bulunarak sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemelerine yardımcı oluyor. Ayrıca, çocukların spor yapma alışkanlıklarını kazanmalarına ve farklı spor dallarını deneyimlemelerine olanak tanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER