© Baykuş Haber

Kumrular 5 yıldır balkondaki kombinin üzerine yuva yapıyor

GÜMÜŞHANE KENT MERKEZİNDEKİ BİR EVİN CAM BALKONUN AÇIK KANADINDAN 5 YIL ÖNCE GİREREK YUVA YAPAN KUMRU KUŞLARI O GÜNDEN BERİ HER YIL NİSAN AYINDA GELEREK BALKONUN ÇEŞİTLİ NOKTALARINA YUVA YAPIP YAVRULARINI BÜYÜTÜYOR.

Gümüşhane kent merkezindeki bir evin cam balkonunda 5 yıl önce yerleşen kumru kuşları, her yıl nisan ayında geri gelerek balkonun farklı köşelerine yuva yapmaya devam ediyor. Evin sahibi olan Yalçın ailesi, bu özel misafirlerini sevgiyle karşılıyor.

Yıllardır aynı evde yaşayan Yalçın ailesi, evlerinin cam balkonunu 5 yıl önce açık bıraktıktan sonra kumru kuşlarının düzenli ziyaretçileri haline geldi. Kumru kuşları, nisan ayının başında kombi üstü ve çiçek saksılarına yuva yaparak yavrularını büyütüyor. Bu ilginç misafirler, aile ile özel bir bağ geliştirmiş durumda ve her yıl aynı ritüeli sürdürüyorlar.

Evin annesi Derya Yalçın, bu geleneksel ziyareti şu şekilde anlattı: "Bu kuşlar her yıl nisan ayından itibaren geliyorlar. İlk gördüğümüz kuş eşiyle birlikte çalı taşımaya başlayarak yuvayı kurdular ve hemen yumurtladılar. Her yıl bu şekilde devam ediyor. Bu yıl da nisan ayında gelerek yumurtladılar, yavru çıkardılar. Bu sene saksıdaki kuşlarla 4. yavru olacak. Her yıl böyle geliyorlar. Ben de onları çok seviyorum. Sevdiğimizi de anlıyorlar o yüzden bizden de kaçmıyorlar."

Kumru kuşlarının aileyle özel bir bağ kurduğunu belirten Yalçın, bu misafirlerin yem ve su vermeye çalıştıklarını ancak kuşların bunları reddettiğini ifade etti. Yalçın ailesi, hayvanları çok sevdiklerini ve bu özel ziyaretçilerle bağlarının zamanla güçlendiğini vurguluyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER