KÜNde 4 farklı çalıştayda çözüm önerileri sıralandı
GenelKAPADOKYA ÜNİVERSİTESİNDE ‘TÜRK MUTFAĞI HAFTASI: YEREL VE SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİNİN GELİŞTİRİLMESİ PANEL VE ÇALIŞTAYI’ YAPILDI.
Türk Mutfağı Haftası, Kapadokya Üniversitesi (KÜN) Aşçılık ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü ev sahipliğinde, Nevşehir Valiliği, Ahiler Kalkınma Ajansı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliğiyle gerçekleştirildi. Etkinlik, 25-26 Mayıs tarihlerinde bir araya gelen uzman akademisyenler, şefler ve üreticilerin katılımıyla "Türk Mutfağı Haftası: Yerel ve Sürdürülebilir Gastronominin Geliştirilmesi Panel ve Çalıştayı" adı altında düzenlendi.
Kapadokya Üniversitesi'nde gerçekleşen etkinlik kapsamında, yerel ve sürdürülebilir gastronomi geliştirme konusunda sorunların belirlenmesi ve çözüm önerilerinin sunulması amaçlandı. İlk gününde düzenlenen panelde, alanında uzman akademisyenler, uluslararası katılımcılar, yerel üreticiler, şefler ve gastronomi alanında faaliyet gösteren katılımcılar sunumlarını gerçekleştirdi. "Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi fikrinde 'İyi, Temiz ve Adil' Ürün Kullanımı Paneli" başlıklı bu panelde çeşitli konuşmacılar yer aldı.
Etkinliğin ikinci gününde ise 4 farklı çalıştay grubu tarafından yerel ve sürdürülebilir gastronomi konuları ele alındı. Bu çalıştaylarda, yerel ürünlerin biyoçeşitliliği, ekosistemin ve insan sağlığının korunmasına katkısı, yerel ürünlerin tespiti ve tescili, yerel ve mevsiminde tüketme tercihinin topluma ve çevreye faydaları, gastronomi turizminde sürdürülebilirlik gerekliliklerinin restoran ve oteller açısından değerlendirilmesi gibi konular ele alındı.
Kapadokya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Öztürk moderatörlüğünde gerçekleşen çalışma grupları, sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin ele alındığı sunumlarla etkinliği tamamladı. Öztürk, etkinliğe katkı sağlayan tüm katılımcılara ve destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini iletti.
İlginizi Çekebilir