© Baykuş Haber

KÜNde Uluslararası Yüksek Lisans Öğrenci Çalıştay Açılışı Yapıldı

KAPADOKYA ÜNİVERSİTESİNDE ULUSLARARASI YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİ ÇALIŞTAYININ AÇILIŞ ETKİNLİKLERİ 4-5 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Kapadokya Üniversitesi, TOBB-ETÜ Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen ve "Climate Change Adaptations" adı verilen Uluslararası Yüksek Lisans Öğrenci Çalıştayı'nın açılış etkinliklerine ev sahipliği yaptı. Bu etkinlik, "Education for Climate Resilient European Heritage Architecture" (e-CREHA) başlıklı Erasmus+ KA 203 Projesi kapsamında gerçekleştirildi ve 4-13 Eylül tarihleri arasında düzenlendi.

TOBB ETÜ Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Pelin Gürol Öngören tarafından moderatörlüğü ve sunumu yapılan etkinlik, çeşitli seminerlerle başladı. Kapadokya Üniversitesi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Müdürü ve Çevreci Beşerî Bilimler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Vekili Doç. Dr. Sinan Akıllı tarafından açılış konuşması yapıldı. Akıllı, insan faaliyetlerinin iklim üzerindeki etkilerine vurgu yaparak iklim değişikliğini farklı açılardan ele aldı.

Ardından, Doç. Dr. Leila Akbarishahabi "Kapadokya’da İklim Değişikliğinin Etkileri" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Bu sunumda, çalıştay kapsamında seçilen dört farklı alanın özellikleri ve bu alanlardaki iklim değişikliğinden kaynaklanan riskler detaylı bir şekilde ele alındı.

Çalıştayın ikinci gününde, Göreme Açık Hava Müzesi ziyareti gerçekleştirildi. Üçüncü gün ise Mustafapaşa, Beyderesi, Çavuşin ve Avanos bölgeleri gezildi.

Bu çalıştay, "Climate Resilient European Heritage Architecture" (e-CREHA) adlı KA203 Erasmus+ projesinin bir parçası olarak düzenlenmiştir. Proje kapsamında iklim değişikliğine dayanıklı mimari miras üzerine çevrim içi uluslararası akredite bir yüksek lisans dersi içeriği geliştirilmiş ve bilgisayar oyunları da test edilmiştir. Bu proje kapsamında daha önce Hollanda'da "Climate Xtremes and Resilient Heritage" ve İtalya'da "Climate Impacts and Heritage Vulnerabilities" başlıklı iki lisansüstü öğrenci çalıştayı düzenlenmiş, sonuncusu ise iklim değişikliğine uyum temasıyla Kapadokya bölgesinde farklı ölçeklerde seçilen dört alan çalışmasıyla gerçekleştirilmiştir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER