© Baykuş Haber

Kuran Kursu Görevlilerine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi Programı Başladı

TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ BÜNYESİNDE KUR’AN KURSU GÖREVLİLERİNE YÖNELİK EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ PROGRAMI BAŞLADI.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi, Kur’an kursu görevlilerini eğitmek amacıyla özel bir eğitim programına başladı. Bu program, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi ve Tokat İl Müftülüğü işbirliğiyle gerçekleştiriliyor. Açılış törenine Vali Numan Hatipoğlu, Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Şenocak, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İnanır, akademik personel ve din görevlileri katıldı.

Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, şunları söyledi: "Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, sadece bir yükseköğretim kurumu olmanın ötesinde, toplumla iç içe geçmiş ve bölgeye nitelikli katkılar sunan bir üniversite olarak kendini kanıtlamıştır. Her eğitim öğretim yılında, kamu kurumları başta olmak üzere hemen her kesimden insanın yaşamına dokunan etkinlikler düzenlenmektedir. Bu özel program çerçevesinde, alanlarında uzman akademisyenlerimiz, bilgi ve deneyimlerini Yaz Kur’an kursu görevlilerine aktaracaklar. Bu eğitimlerin sonuçları ilgili kurumlarla paylaşılacaktır. Üniversite olarak, hem özel sektör hem de kamu kurumlarıyla işbirliklerimizi sürdürerek Tokat, bölge ve Türkiye'ye yüksek katkılar sağlamayı sürdüreceğiz."

Bu eğitim programı ile Kur’an kursu görevlilerinin daha iyi yetişmeleri ve topluma daha iyi hizmet vermeleri amaçlanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER