© Baykuş Haber

Kurban bağlamak için kullanılan ipler hayvanın boyutuna göre seçilmeli

KURBAN BAYRAMI’NA 2 GÜN KALA HAYVAN PAZARI ÖNÜNDE ÇEŞİTLİ ARAÇ GEREÇ SATIŞI YAPAN MEHMET KANDEMİR, KENDİ İMALATLARI OLAN İPLERİ SATARKEN, MÜŞTERİLERİNE KULLANMALARI GEREKEN İP ÇEŞİTLERİNDEN BAHSEDİYOR.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, hayvan pazarı önünde çeşitli araç gereç satışı yapan Mehmet Kandemir, kendi ürettiği ipleri müşterilere tanıtarak, hangi ip çeşitlerinin kullanılması gerektiği hakkında bilgi veriyor.

Emirler Mahallesi'nde bulunan hayvan pazarı önünde, bıçak, hayvan çanı, askı demiri gibi çeşitli ürünleri satan Mehmet Kandemir, aynı zamanda kendi ürettiği çeşitli ipleri de müşterilere sunuyor. Kurbanlıkların güvenli bir şekilde bağlanması veya kesim alanına taşınması için uygun iplerin kullanılması gerektiğini vurgulayan Kandemir, seçilen iplerin önemine dikkat çekiyor. İp seçiminde kurbanın boyutunun göz önünde bulundurulması gerektiğini belirten Kandemir, "İp seçerken, hayvanın büyüklüğüne ve kullanım amacına uygun olanı tercih etmek önemlidir. Eğer sağlam bir ip kullanmazsanız, kurban kaçabilir ve sorunlar yaşanabilir. İp fiyatlarımız 12 liradan başlıyor ve 35-40 liraya kadar çıkabiliyor. Metre cinsinden satılan iplerimiz ise 5 ila 25 lira arasında değişiyor. Küçükbaş hayvanlar için naylon ip yeterli olabilirken, büyükbaş hayvanlar için kalın halat veya urgan gibi sağlam iplere ihtiyaç duyulur" şeklinde açıklamalarda bulunuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER