© Baykuş Haber

Kurban Bayramı öncesi bıçakçılarda yoğunluk başladı

Antalya'nın Serik ilçesinde yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bıçakçılarda yoğun bir hareketlilik yaşanıyor. Vatandaşlar, bıçaklarının keskinliğini artırmak için sıraya giriyor.

Kurban Bayramı öncesinde özellikle el yapımı bıçaklar tercih ediliyor. Bu bıçaklar, makinede özenle inceltilip temizlenerek son derece keskin hale getiriliyor ve müşterilere teslim ediliyor. Bu yoğun talep, bıçak ustalarını memnun ediyor.

Bıçak bileme ustası İsmail Uysal, bileme işlemini şu şekilde açıkladı: "Bıçağın ağzı kalınsa önce inceltiyoruz. Sonra moptan geçiriyoruz, çapaklarını alıyoruz. Jilet gibi kılı kazıyacak şekile getirip müşteriye teslim ediyoruz. Kurban kesimi, deri yüzme ve et doğrama bıçakları müşterilerimiz tarafından tercih ediliyor. Bu sene son haftalarda daha fazla yoğunluk bekliyoruz. Bileme işlemlerimiz başladı, müşterilerimize tavsiyemiz bu işi son güne bırakmamaları. Çünkü son günlerde yoğunluk oluyor. Kurban aletlerini şimdiden getirmelerini öneririz. El yapımı bıçaklara olan talep daha yüksek. Serik, bıçakçılık konusunda özel bir yere sahip. İlçemizde el yapımı dövme bıçaklar, hem kullanışlı oluyor, hem de keskinlikleriyle dünya çapında ün kazanmış durumda."

Kurban Bayramı için hazırlıklara başladığını belirten Hüseyin Büyükşahin, "Nasip olursa bıçağımızı bileylettireceğiz. Hazırlığımızı şimdiden yapıyoruz. Sırada bekleyenler var ama ustamız işini yapacak. Her yıl gelip kurban aletlerini bileylettiriyoruz" dedi.

İbrahim Vural da, "Kurban için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bıçaklarımızı ve satırlarımızı bileletip, kurban kesimini en iyi şekilde gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER