Kurban Bayramında sağlıklı beslenme anlatıldı
SağlıkKOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN ANNE ŞEHİR SAĞLIKLI YAŞAM PROJESİ'NE KATILAN KİŞİLERE KURBAN BAYRAMI'NDA SAĞLIKLI BESLENME KONUSUNDA SEMİNER VERİLDİ. KATILIMCILARA, KURBAN ETİ SAKLAMANIN PÜF NOKTALARI DA ANLATILDI.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Projesi kapsamında, Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenme hakkında seminerler düzenlendi. Katılımcılara, kurban eti saklamanın püf noktaları da öğretildi. Seminerler Gebze'deki Anne Şehir Merkezi Gelincik ve Defne Tesisleri'nde gerçekleştirildi.
Diyetisyenler, sağlıklı beslenmenin bayram boyunca dikkate alınması gereken bir konu olduğunu vurguladı. Özellikle kalp-damar, diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalarının bayramda dikkatli olmaları gerektiğini ifade ettiler. Bayram sabahlarında kahvaltının atlanmaması gerektiğini belirterek, kahvaltı öğününün güne sağlıklı bir başlangıç yapmak için önemli olduğunu hatırlattılar.
Kahvaltıda genellikle kavurma tüketildiğine dikkat çeken diyetisyenler, kurban etinin hemen tüketilmemesi gerektiğini söylediler. Etin kesildikten sonra en az 24 saat bekletilmesi gerektiğini ve bu süre sonunda tüketilmesi gerektiğini belirttiler. Ayrıca, et tüketimini diğer günlerde yapmak isteyenlerin aynı besin grubundan olan peynir ve yumurta gibi yiyeceklerle birlikte tüketmemeleri gerektiğini önerdiler.
Seminerde ayrıca kurban etlerinin nasıl saklanması gerektiği konusunda da bilgi verildi. Kesilen etlerin küçük parçalara ayrılması, buzdolabı poşetine veya yağlı kağıda sarılması ve buzdolabının buzluk kısmında veya derin dondurucuda saklanması gerektiği belirtildi. Etlerin çabuk çözülmesi için kalorifer, soba veya oda sıcaklığında bekletme gibi yöntemlerden kaçınılması gerektiği vurgulandı. Etin çözünen kısmının hemen pişirilmesi ve tekrar dondurulmaması gerektiği konusunda da katılımcılara bilgi verildi.
İlginizi Çekebilir