© Baykuş Haber

Kurban bıçakları hazırlandı

DENİZLİ'DE KURBAN BAYRAMI'NIN YAKLAŞMASIYLA BİRLİKTE BIÇAK BİLEME ÇARKLARI DAHA HIZLI DÖNMEYE BAŞLADI. SATIŞA ÇIKAN KURBAN BIÇAKLARI, BU YIL 50 TL İLE 250 TL ARASINDA SATIŞA SUNULDU.

Kurban Bayramı yaklaşırken Denizli'de bıçak bileme işleri hız kazandı. Bu yıl satışa sunulan kurban bıçakları 50 TL ile 250 TL arasında değişen fiyatlarla alıcılarını bekliyor. Yüreğil ve Yatağan mahallelerinde 800 yılı aşkın tecrübeye sahip bıçak ustaları tarafından üretilen bu bıçaklar, kaliteli malzemelerle hazırlanıyor.

Bıçakların fiyatları kullanılan malzeme ve büyüklüklerine göre farklılık gösteriyor. Yatağan Mahallesi, dünya genelinde bıçak üretimi yapılan 28 yerden biri olarak kabul ediliyor. Bıçak ustası Hidayet Akın, bu mirası nesilden nesile taşıdıklarını ve gençlerin de bu gelenekle yetiştiğini belirtti.

Akın, ürettikleri bıçakların yurtdışına da ihraç edildiğini söyledi ve kaliteli bir bıçağın gerekliliğine vurgu yaparak, "Kurban kesmek için kaliteli bir bıçak gerekir. Ürettiğimiz bıçaklar Türkiye'nin dört bir yanına, hatta yurtdışına da gönderiliyor. Yatağan olarak bu konuda çok iyi durumdayız." dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER