© Baykuş Haber

Kurban emanetleri ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor

YARDIMSEVERLERİN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE EL UZATMAK İÇİN TERCİH ETTİĞİ KIZILAY, HAYIRSEVERLERİN EMANET ETTİĞİ KURBANLARIN KESİMLERİNİ DE KURBAN BAYRAMI'NIN İLK GÜNÜNDE BAŞLATTI.

Kızılay, yardımseverlerin ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmak için tercih ettiği bir kuruluş olarak 155 yıllık tecrübesiyle Kızılay, hayırseverlerin emanet ettiği kurbanların kesimine Kurban Bayramı'nın ilk gününde başladı. Kurban vekaleti verenlerin desteği ile Kızılay, bu önemli kampanyada büyük bir destek buldu. Bayram namazının ardından emanet alınan kurban vekaletlerinin kesimine Türkiye'deki Et ve Süt Kurumu kombinaları ve yurt dışındaki 21 ülkede başlayan Kızılay, kurban kesim işlemlerini bayramın 3. gününe kadar sürdürecek.

Kurbanların kesildiği bilgisi vekalet sahiplerine anlık olarak iletiliyor. "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye" sloganıyla yürütülen kampanyayı seçerek kurban ibadetini Kızılay aracılığıyla gerçekleştiren vekalet sahiplerine kesim işlemlerinin yapıldığına dair kısa mesaj veya elektronik mesaj yoluyla bilgilendirme yapılıyor.

Kesilen kurban etleri eşit bir şekilde hazırlanarak özellikle Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen afetzedelere ulaştırılacak. Afetzedelerin bulunduğu konteyner kentlerdeki buzdolaplarının kapasitesi dikkate alınarak 2 kilogramlık şoklanmış paketler halinde dağıtılacak. Kızılay ayrıca vekaleten kesilen kurbanların bir bölümünü kavurma ve kıyma konservesi olarak hazırlayacak ve ihtiyaç anında dağıtımını yapacak.

Bayramın ilk günü itibariyle Afrika'dan Asya'ya, Ortadoğu'dan Avrupa'ya 21 ülkede Kızılay ekipleri, vekalet sahipleri adına kurban keserek ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER