© Baykuş Haber

Kurban etinde “tenya” tehlikesine dikkat

KURBAN BAYRAMI’NDA KURBAN ETLERİNİN SAĞLIKLI TÜKETİMİ VE MUHAFAZASINA YÖNELİK BİLGİ VEREN ÇAM VE SAKURA ŞEHİR HASTANESİ’NDEN DİYETİSYEN VOLKAN ÇİÇEKLİDAĞ, “ETİ EN AZ 1 GÜN BİR DİNLENDİRMELİYİZ. İYİ SAKLANMALI, İYİ PİŞİRİLMELİ BAKTERİ ÜREMESİ CİDDİ SIKINTILARA YOL AÇABİLİR, SIĞIR TENYASI DEDİĞİMİZ TENYA BAĞIRSAK FLORASINI BOZAR VE İSTEMEDİĞİMİZ SONUÇLARI DOĞURABİLİR. MUHAFAZA KOŞULLARINI DOĞRU YAPMAZSAK TELEF OLUR, DONDURDUK DİYELİM, ETİ KULLANACAĞIZ ÇÖZÜNDÜRDÜKTEN SONRA TEKRAR MUHAFAZA ETME ŞANSIMIZ OLMUYOR” DEDİ.

Kurban Bayramı'nda kurban etlerinin sağlıklı tüketimi ve muhafazası büyük bir önem taşırken, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nden Diyetisyen Volkan Çiçeklidağ, bu konuda önemli bilgiler verdi. Çiçeklidağ, etin en az 1 gün dinlendirilmesi gerektiğini belirtirken, bakteri üremesi ve sığır tenyası gibi risklere karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, etin doğru şekilde saklanması, pişirilmesi ve tatlı tüketiminin de kontrol altında tutulması gerektiğini söyledi. Bu önlemlerin alınmaması durumunda gıda zehirlenmeleri gibi sağlık sorunlarıyla karşılaşılabileceğini belirtti. Diyetisyen Çiçeklidağ, ayrıca bayramlarda düzenli egzersiz yapılması ve sebze tüketimine ağırlık verilmesi gerektiğini de vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER