© Baykuş Haber

Kurban etini 1 gün bekleterek tüketin

UZMAN DİYETİSYEN VEYSEL CİĞERLİ, KURBAN BAYRAMINDA KESİLEN ETLERİN SICAĞI SICAĞINA TÜKETİLMESİNİN CİDDİ SAĞLIK SORUNLARINI BERABERİNDE GETİREBİLECEĞİNİ, ETİN EN AZ 1 GÜN DONDURUCUDA BEKLETİLDİKTEN SONRA TÜKETİLMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.

Uzman Diyetisyen Veysel Ciğerli, Kurban Bayramı'nda kesilen etlerin hemen tüketilmemesi gerektiğini belirtti. Ciğerli, etin en az 1 gün dondurucuda bekletilmesi gerektiğini açıkladı. Ayrıca, bayram döneminde beslenme düzenindeki değişikliklere dikkat çekerek, bu değişikliklerin sindirim sorunları, kabızlık, mide rahatsızlıkları, tansiyon yükselmesi ve kalp çarpıntısı gibi sağlık sorunlarına yol açabileceğini söyledi.

Kırmızı etin vücudun protein ihtiyacını karşılayan önemli bir kaynak olduğunu vurgulayan Ciğerli, etin ızgara veya haşlama gibi sağlıklı pişirme yöntemleriyle hazırlanması gerektiğini ifade etti. Kavurma ve kızartma gibi yöntemlerin sindirimi zorlaştırabileceğini ve vitamin ile mineral kaybına neden olabileceğini belirtti.

Ciğerli ayrıca, kesilen etlerin derin dondurucuda 1 gün bekletilmesi gerektiğini ve çözündürüldükten sonra hemen pişirilmesi gerektiğini vurguladı. Etin çözündürülürken oda sıcaklığında değil, buzdolabında alt raflarda çözündürülmesi gerektiğini de ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER