© Baykuş Haber

Kurban keserken dikkat

KAYSERİ BAROSU AVUKATLARINDAN İBRAHİM YAVUZYAŞAR; HAYVANLARA PSİKOLOJİK VE FİZİKSEL EZİYET ETMENİN CEZASININ 6 AY İLA 3 YIL ARASINDA DEĞİŞTİĞİNİ SÖYLEYEREK KURBAN KESECEKLERİN DİKKATLİ OLMALARI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ. AYRICA KURBAN ALACAK VATANDAŞLARA DA UYARILARDA BULUNAN YAVUZYAŞAR; KÜPESİZ HAYVAN ALINDIĞINDA OLUŞABİLECEK TÜM ZARARIN VATANDAŞIN KARŞILAYACAĞINI AKTARDI.

Kayseri Barosu avukatlarından İbrahim Yavuzyaşar, kurban kesme işlemi sırasında hayvanlara yapılan psikolojik ve fiziksel eziyetin 6 ay ile 3 yıl arasında hapis cezası gerektirdiğini vurgulayarak kurban keserken dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, kurban alacak vatandaşları da uyardı ve küpesiz hayvanların alınmaması gerektiğini ifade etti.

Yavuzyaşar, "Kurban Bayramı zamanında en çok dikkat edilmesi gereken husus, avukat olarak da en çok şikayetini dinlediğimiz kurbanlıklarda meydana gelen hastalık, aksaklık durumu. Bu durumlara maruz kalınmaması için hangi önlemlerin alınması gerektiğini müvekkillerimize anlatıyoruz ama toplumumuzun geneli bu konuda biraz sıkıntı yaşayabiliyor. Genel itibariyle hayvan pazarı dediğimiz yerlerde kurbanlıklar küpeli bir şekilde alınması lazım. Küpe zorunludur, küpesiz hayvan giremez. Kulağında küpe yoksa, herhangi bir kontrolden geçmediği, veteriner hekimin kontrol etmediği, bir sıkıntının yaşanabileceği hayvan anlamına geliyor. Bizim vatandaşlara tavsiyemiz öncelik olarak küpesine bakmaları" dedi.

Küpesiz hayvanların alınması durumunda oluşabilecek problemlerin alıcı tarafından karşılanması gerektiğini de belirten Yavuzyaşar, bu nedenle küpesiz hayvanların alınmamasını önerdi.

Yavuzyaşar ayrıca, küpeli bir hayvanda herhangi bir sorun yaşandığında vatandaşın 9 gün içerisinde ilgili makamlara başvurabileceğini de hatırlattı. Hayvanlara yapılan eziyetin suç olduğunu ve 6 ay ila 3 yıl arasında hapis cezası gerektirdiğini vurgulayan Yavuzyaşar, kurban keserken hayvanların iyi bir şekilde işlenmesi gerektiğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER