© Baykuş Haber

Kurban pazar yerleri ilaçlanıyor

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 6 İLÇEDE KURULAN KURBAN ÇADIRLARINDA PERİYODİK OLARAK İLAÇLAMA UYGULAMASI YAPIYOR.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 6 ilçede kurulan kurban çadırlarında haşerelere karşı ilaçlama uygulaması yapıyor. Kurban Bayramı öncesinde, satış alanlarında sivrisinek, karasinek ve kene gibi haşerelerin üremesini engellemek amacıyla bu ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bu sayede vatandaşlar, kurban alım satım işlemlerini sağlıklı bir ortamda yapabiliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen ilaçlama çalışmaları, Gebze, Çayırova, Dilovası, Körfez, Derince ve Başiskele ilçelerindeki 6 kurban pazarında düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Bu çalışmalar sayesinde, vektör özelliği taşıyan canlıların üremesi engelleniyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, insan ve hayvan sağlığını koruma önceliğini benimseyerek, kurban alışverişinin güvenli bir ortamda yapılmasını sağlamak için çaba sarf ediyor. Bu ilaçlama çalışmalarıyla pazar yerlerindeki haşere, larva ve erginlere karşı risklerin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Kullanılan ilaçların Sağlık Bakanlığı onaylı olduğu vurgulanırken, çevre ve halk sağlığının korunmasına büyük önem verildiği belirtiliyor. İlaçlama çalışmaları, Kurban Bayramı süresince de devam edecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER