© Baykuş Haber

Kurban pazarının Paşası

ORDU'NUN ÜNYE İLÇESİNDE BULUNAN KURBAN PAZARINDA 2,5 OLAN PAŞA İSİMLİ BOĞA, 1 TONLUK CÜSSESİYLE 150 BİN LİRAYA SATILDI.

Ünye ilçesinde bulunan kurban pazarında, 2,5 yaşındaki devasa boğa olan Paşa, muazzam 1 tonluk ağırlığı ve etkileyici görüntüsüyle 150 bin lira karşılığında alıcı buldu.

Saca Mahallesi'nde faaliyet gösteren kurban pazarı, yaklaşan bayram öncesi hareketlenirken, dikkat çeken bir satış gerçekleşti. Pazarda bulunan 1 tonluk devasa boğa olan Paşa, 150 bin lira değerinde bir alıcıya sahip oldu. Özellikle besiciler ve alıcılar arasında sıkı pazarlıkların yaşandığı pazarda, küçükbaş hayvanlar 5 bin liradan başlarken, büyükbaş hayvanlar 30 bin liradan satışa sunuluyor.

Paşa'nın sahibi Yaser Felek, her yıl bayrama hazırlık olarak besili boğaları kurban pazarında sattıklarını belirtti. Felek, Paşa'nın özel bir bakımla büyütüldüğünü ve 2,5 yaşında olduğunu ifade ederek, "Paşa'yı çok seviyoruz, dostumuz tarafından yaylada büyütüldü ve bu kadar büyüdü. 150 bin liraya sattık, aslında normal değeri 180 bin liradır. Paşa'yı büyütmek için arpa ve yonca ağırlıklı bir beslenme programı uygulandı. İyi bir kurbanlık yetiştirmek için bu tür beslenme çok önemlidir." şeklinde konuştu.

Kurban pazarındaki satışların bayram arifesine kadar süreceği ve geçen yıla göre satışların iyi olduğu belirtiliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER