© Baykuş Haber

Kurban pazarlarındaki büyükbaşların yüzde 80i satıldı

KURBAN BAYRAMI'NIN YAKLAŞMASIYLA BİRLİKTE BÜYÜKBAŞ KURBANLIKLARIN YÜZDE 80'İ SATILDI

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte büyükbaş kurbanlıkların yüzde 80'i sahiplerini buldu. Satıcılar, bu yıl büyükbaş hayvanlara olan talebin arttığını, ancak küçükbaşlara ilginin henüz düşük olduğunu ifade ediyor.

Kurban pazarlarında hayvan satışları hız kazandı, ve geçen yıla kıyasla büyükbaş kurbanlıklara olan ilginin arttığı gözlemleniyor. İstanbul'daki Yenibosna Çobançeşme pazarında büyükbaş hayvanların yaklaşık yüzde 80'i satıldı. Satıcılar, haftasonunda tüm büyükbaş hayvanların sahiplendirilmesini bekliyor.

Büyükbaş hayvanların fiyatları 90 bin liradan başlayıp ortalama 140 bin liraya kadar çıkabiliyor. Küçükbaş hayvanlar ise 8 bin ile 15 bin lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Bu yıl vatandaşlar, büyükbaş kurbanlıklara daha fazla ilgi gösteriyor gibi görünüyor.

Gümüşhane'den gelen Erkan Aydar, "22 hayvanla geldik, şu anda ortalama yüzde 60’ı satıldı. Pazarın genelinde ise yüzde 70-80’i satıldı diyebiliriz. Hayvanlarımız 500 kilo ile 740 kilo arasında bulunuyor. Ortalama fiyatlarımız ise 80 bin liradan 120 bin lira arasında satılıyor. Geçen seneye göre bu yıl daha hareketli ve satışlar da arttı" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kurban satıcısı Yavuz Taşkın da, "23 hayvanla geldim. 5-6 hayvanımız kaldı. Hayvanlarım 650 kilodan başlıyor, 850 kiloya kadar çıkıyor. Çok memnunuz. Müşterileri de kırmadan bizi de kurtaracak şekilde indirim de sağladık. Önümüzdeki haftasonu hayvan kalmaz. Hemen hemen her çadırın yüzde 70’i satıldı. 1 tonluk hayvanım da var, 140 bin liraya satıldı" ifadelerini kullandı.

Tokat'tan gelen Halil Çaylak da, "Hayvanlarımızın yüzde 70’i bitti. 22 hayvanımı sattım. Fiyatlar 70 bin ila 130 bin liraya kadar çıkıyor. Talep çok fazla, haftasonu hayvanlarımızın geneli satıldı. Pazarın yüzde 70’i satıldı diyebiliriz. Geçen seneye göre daha hareketli, şu anda satışlarımız çok iyi. Küçükbaşların ortalama fiyatı ise 8 bin ila 15 bin lira civarında bulunuyor" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER