© Baykuş Haber

Kurban satıcıları dolandırıcılığa karşı uyarıldı

KURBAN BAYRAMININ YAKLAŞMASI İLE BİRLİKTE ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ VE TOPLUM DESTEKLİ POLİSLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ KURBAN SATICILARINI DOLANDIRICILIĞA KARŞI UYARDI

Kurban Bayramı yaklaşırken, Sivas'taki kurban pazarında sahtekarlığa karşı önlem alınması için Asayiş Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Bu önlemler kapsamında, hayvan yetiştiricileri ve kurban almak isteyen vatandaşlar sahteciliğe karşı bilgilendirildi.

Sivas yolu üzerindeki kurban pazarında polis ekipleri, broşürler dağıtarak özellikle sahte para, hileli işlemler, kurban hırsızlığı, cep telefonu hırsızlığı ve dolandırıcılık gibi suçlara karşı dikkatli olmalarını sağladılar. Ayrıca, şüpheli araçların plakalarını not almaları, ödeme almadan kurbanlarını teslim etmemeleri gibi önemli tavsiyelerde bulundular.

Toplum Destekli Polislik ekipleri ayrıca sahte paraları gerçeklerinden ayırt etmeyi kolaylaştıran ipuçları hakkında da besicilere bilgi verdi. Şüpheli durumlarla karşılaştıklarında, vatandaşların hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bilgi vermesi gerektiği vurgulandı. Bu sayede kurban alım-satım sürecinin daha güvenli bir şekilde geçmesi hedefleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER