© Baykuş Haber

Kurbanlık boğa, kasabı yaraladı

Mehmet Can PEÇE/RİZE, (DHA)- RİZE’de bağlı olduğu ağaçtan kurtulmaya çalışan boğa sahiplerine zor anlar yaşattı. Boğayı kesmeye çalışan kasap, aldığı darbe nedeniyle hafif yaralandı.

Rize'nin Veliköy köyünde, kurbanlık boğa kesimi sırasında olaylar gelişti. Boğayı kesmeye çalışan kasap, boğanın hırçın hareketleri nedeniyle yaralandı. Boğa ağacı bağladığı ipten kurtulmaya çalışırken, kasap Ahmet Yazıcı'a darbe indirdi. Yere düşen kasap hafif yaralandı. İl Özel İdare ekipleri boğayı sakinleştirdikten sonra sahipleri tarafından kesildi. Kasap Ahmet Yazıcı, olayı şu şekilde anlattı: "Yere düşürüp ipe dolandık. Kendimize güvendik ama o bizden erkek çıktı. Boğanın altında kaldık. Ağaç olmasa gitmiştik."

Kurban sahiplerinden Kadir Kars ise olayı şöyle ifade etti: "Bizi savurdu. Allah'tan ipi bahçedeki demire geçirebildik. Sonra bahçedeki limon ağacına iple dolandı. Bir şey yapamayınca bıraktık. Arkadaşımız altında kalarak biraz yaralandı. Allah beterinden korusun; buna şükür."

Sabah erken saatlerden itibaren çalışmaya başlayan ekipler, öğle saatlerine kadar bölgede 35 kurbanlığı iğne ile sakinleştirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER