© Baykuş Haber

Kurbanlık hayvanlar kontrolden geçiyor

TEMİZLİK KOŞULLARININ EN ÜST SEVİYEDE TUTULDUĞU İZMİT BELEDİYESİ MODERN HAYVAN PAZARI'NDA KURBANLIKLARIN KÜPE NUMARASINA, PASAPORTUNA VE SEVK BELGELERİNE BAKILARAK SAĞLIKLI OLUP OLMADIKLARI KONTROL EDİLİYOR.

İzmit Belediyesi Modern Hayvan Pazarı, kurbanlıkların sağlığını kontrol etmek amacıyla küpe numaraları, pasaportları ve sevk belgeleri üzerinden denetlemeler gerçekleştiriyor. Farklı illerden getirilen kurbanlık hayvanlar, İzmit Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü veteriner hekimleri tarafından sağlık kontrollerine tabi tutuluyor ve tesis alanına alınıyor.

Modern Hayvan Pazarı'nda besiciler, bayramın ilk gününe kadar sürecek olan satışlarını gerçekleştirebiliyorlar. Veteriner hekimler, hayvanların küpe numaralarını, pasaportlarını ve sevk belgelerini inceleyerek sağlık durumlarını kontrol ediyorlar. Kurban almak isteyen vatandaşlar için İzmit Belediyesi, Modern Hayvan Pazarı'na ulaşım sağlayan ring servisi hizmeti sunuyor. Ring servisleri, şu güzergahı izliyor: Milli İrade Meydanı Yanyol, Şehit Rafet Karacan Bulvarı, Kandıra Sapağı, E-5 Karayolu, Kandıra Yolu, Solaklar Sapağı ve Modern Hayvan Pazarı. Ring servisleri saat 11.00'de Milli İrade Meydanı'ndan hareket ediyor ve akşam saat 16.00'da İzmit'e geri dönüş yapıyor. Bu sayede vatandaşlar rahatlıkla Modern Hayvan Pazarı'na ulaşabiliyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER